Over Marco

“Creatief, authentiek en betrokken” dat zijn woorden die mij typeren.

Dat wat er in en tussen mensen gebeurt: het blijft mij boeien. Mensen blijven verrassen, zijn nooit hetzelfde en zijn de moeite waard om werkelijk te ontmoeten. Ik geloof in nabijheid, in verbinding, verantwoordelijkheid en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Met liefde en aandacht werk ik aan een echte ontmoeting.

Tijdens en na mijn opleidingen heb ik ervaring opgedaan met psychosociale hulpverlening. Met een specialisatie in relatietherapie en masterclasses in trauma en gedragsverandering. In de achterliggende jaren heb mijn kennis en kunde gebruikt voor het coachen van ondernemers, leidinggevenden en teams. Regelmatig volg ik opleidingen en trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste methodieken en ontwikkelingen in mijn vakgebied.

De manier waarop ik naar het leven en de mens kijkt wordt bepaald door mijn levensovertuiging. Het leven gegeven en de mens gewild en geschapen door God. Vanuit die overtuiging is iedereen welkom.  Elk levensverhaal mag gehoord en is het waard verteld te worden. Dat is mijn overtuiging. Mijn counseling, therapeutische interventies en mijn levensovertuiging sluiten elkaar niet uit maar vullen elkaar aan en openen wegen naar verbinding en heling.

Tijdens de gesprekken werk ik met integratieve en ervaringsgerichte werkvormen. De theorieën van de Emotional focussed therapy (EFT) / de hechtingstheorie van John Bowly [de secure base] / het contextuele gedachtegoed (I.B. Nagy) / de integratieve Groundwork aanpak vormen de basis van mijn werk als coach, counselor en relatietherapeut .

Ik ben opgeleid als:

 • Christelijk integratief coach / counselor [Groundwork]
 • EFT relatietherapeut [EFT Nederland]
 • Interventiekundige / leergang interveniëren met passie en precisie [Shirine Moerkerken / SIOO]
 • Contextueel / iDNA coach [Kononia / iDNA-scan]
 • Diverse masterclass, o.a.:
  • Relatie en trauma [EFT Nederland]
  • Rouw en verlies [Groundwork]
  • Secure Based coachen [Groundwork]
  • Veranderkunde [Ben Tiggelaar / de Ladder]
  • Spreekvaardigheid [Sermon Movement Center] 
 • Gecertificeerd voor het gebruik van: iDNA, DISC, TMA en Jane.  

Mijn aanbod

... met aandacht luisteren naar jouw of jullie verhaal. Een echte ont-moeting waar iedereen zichzelf mag zijn!

Anderen
over Marco

“Graag wil ik Marco bedanken voor de betrokkenheid tijdens en rondom de trainingen in de afgelopen periode. Het heeft gezorgd voor nieuwe inzichten, zowel thuis als op het werk. Ik mag wat meer rust ervaren en heb meer autonomie over mijn eigen planning/leven, voor een groot deel is dat te danken aan de training.”

Pieter Honkoop

“Ik heb deelgenomen aan de training 101 werkvormen gegeven door Marco. Ik heb de training ervaren als heel dynamisch en verrassend. Marco is daarbij als trainer aanwezig en laat heel veel door de groep doen en ervaren. Wat een groot leereffect geeft. Ik kan vanuit deze training weer veel dingen toepassen in mijn dagelijkse praktijk! Een hele mooie leerervaring, bedankt daarvoor Marco!”

Marjolein Beskers

Hoe mag ik jou helpen?