Relatietherapie

Elke relatie heeft zijn uitdagingen. Meestal kom je daar samen wel weer uit, soms niet of kan een onafhankelijke derde net dat stapje verder helpen in jullie relatie. Als de uitdagingen te groot zijn, dan is relatietherapie een oplossing. Zit de sleur in je relatie en willen jullie weer sprankelen, dan is relatietherapie een mooi uitdaging!

Zicht krijgen op welke patronen een belangrijke rol spelen in jullie relatie.  Welke actie leidt tot welke reactie? Door je bestaande patronen te doorbreken, ga je ook anders naar elkaar kijken en anders op elkaar reageren. Dat is de eerste stap om weer nader tot elkaar te komen.

Soms is het ook nodig om in te gaan op de diepere emoties die bij jullie spelen. Ik ga dan de diepte met jullie in, zodat jullie weer naar elkaar toe kunnen groeien. Dat groeien lukt alleen als je daar allebei aan werkt. Daarom krijg je handvaten en geregeld oefeningen mee naar huis.

In mijn gesprekken als relatietherapeut vormt de emotional focusses therapie (EFT) de basis. Daarnaast put ik uit mijn kennis en ervaring uit integratieve en ervaringsgerichte werkvormen en gebruik ik het contextuele gedachtegoed (I.B. Nagy).

“Samen weer gelukkig zijn, het kan! Als je maar bereid bent om er samen aan te werken..”

Wie ben ik? 

Mijn passie is om mensen te ontmoeten.
Een luisterend oor, nieuwe inzichten, ervaren waar het echt om gaat. Hoofd, hart en lijf verbinden. Dat is wat je van mij kan verwachten! Verhelderend en constructief. 

Anderen
over Marco

“Graag wil ik Marco bedanken voor de betrokkenheid tijdens en rondom de trainingen in de afgelopen periode. Het heeft gezorgd voor nieuwe inzichten, zowel thuis als op het werk. Ik mag wat meer rust ervaren en heb meer autonomie over mijn eigen planning/leven, voor een groot deel is dat te danken aan de training.”

Pieter Honkoop

“Ik heb deelgenomen aan de training 101 werkvormen gegeven door Marco. Ik heb de training ervaren als heel dynamisch en verrassend. Marco is daarbij als trainer aanwezig en laat heel veel door de groep doen en ervaren. Wat een groot leereffect geeft. Ik kan vanuit deze training weer veel dingen toepassen in mijn dagelijkse praktijk! Een hele mooie leerervaring, bedankt daarvoor Marco!”

Marjolein Beskers

Hoe mag ik jou helpen?