Counseling

Iedereen heeft zijn uitdagingen, eigennaardigheden die hem of haar uniek maken. Tegelijk staan deze persoonlijke eigenschappen soms in de weg. Counselen is het proces van jezelf ontdekken, begrijpen waarom je doet wat je doet en bewust leren keuzes te maken. 

Counseling is een laagdrempelige, professionele vorm van hulpverlening bij problemen en vragen met emotionele achtergronden. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig en ik stel geen diagnoses.

Luisteren en verbinding zijn voor mij de basis voor counseling. Verbinding ontstaat alleen als je voelt dat je er écht mag zijn. Als je gezien wordt als mens en niet als functie, of als hulpmiddel of als weerstand.

Door te luisteren en gericht vragen te stellen begrijp je waar je tegen aanloopt en krijg je zicht op de onderliggende uitdagingen. Het resultaat zelfinzicht is basis voor verandering en groei. Autonomie en veerkracht kunnen pas werkelijk groeien als we ons verbonden weten.

Tijdens de gesprekken werk ik met integratieve en ervaringsgerichte werkvormen. De theorieën van de Emotional focussed therapy (EFT) / de hechtingstheorie van John Bowly [de secure base] / het contextuele gedachtegoed (I.B. Nagy) / de integratieve Groundwork aanpak vormen de basis van mijn werk als coach, counselor en relatietherapeut .

“Autonomie en veerkracht kunnen pas werkelijk groeien als we ons verbonden weten”

Wie ben ik? 

Mijn passie is om mensen te ontmoeten.
Een luisterend oor, nieuwe inzichten, ervaren waar het echt om gaat. Hoofd, hart en lijf verbinden. Dat is wat je van mij kan verwachten! Verhelderend en constructief. 

Anderen
over Marco

“Graag wil ik Marco bedanken voor de betrokkenheid tijdens en rondom de trainingen in de afgelopen periode. Het heeft gezorgd voor nieuwe inzichten, zowel thuis als op het werk. Ik mag wat meer rust ervaren en heb meer autonomie over mijn eigen planning/leven, voor een groot deel is dat te danken aan de training.”

Pieter Honkoop

“Ik heb deelgenomen aan de training 101 werkvormen gegeven door Marco. Ik heb de training ervaren als heel dynamisch en verrassend. Marco is daarbij als trainer aanwezig en laat heel veel door de groep doen en ervaren. Wat een groot leereffect geeft. Ik kan vanuit deze training weer veel dingen toepassen in mijn dagelijkse praktijk! Een hele mooie leerervaring, bedankt daarvoor Marco!”

Marjolein Beskers

Hoe mag ik jou helpen?